BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, May 16, 2010

PENCARIAN MODEL PRODUK- anda mesti cuba!!!


1. PENCARIAN MODEL ESTEE LAUDER 2010


Bila terbaca tajuk PENCARIAN MODEL ni mesti ramai yang teruja.

Yup! Estee Lauder sekarang tgh wat roadtour jelajah serata negeri untuk memudahkan para peserta yang berminat untuk menyertainya. Saya ingat nak tulis secara detail di laman ini tentang pertandingan ini, tapi adalah lebih mudah sekiranya anda terus rujuk di laman web yang diberi sebab keterangan syarat-syarat, hadiah, tarikh tutup dan sebagainya semuanya lengkap disini.

atau join club estee lauder di link ini

SYARAT UTAMA ; kena beli produk estee lauder RM280.00 terlebih dahulu.. 

Dengar memang macam best.
Tapi bila saya lihat konsep peraduan yang lepas tidak ada peserta yang bertudung atau ala-ala muslimah terpilih. Yang menjuarai setiap kategori pun adalah terdiri daripada yang bukan beragama islam. 

Apa yang dapat saya tafsirkan disini. Walaupun pertandingan ini dibuka kepada semua warganegara malaysia tanpa mengira agama dan tidak memerlukan pengalaman sebagai model, tetapi kecenderungan  pemilihan sebagai peserta dan juara adalah mereka yang mempunyai krateria yang mereka sendiri telah tetap. contohnya.. free hair, seksi, fasih berbahasa english dan mempunyai cutting dan tinggi SEPERTI SEORANG MODEL.

Anda boleh lihat di google pemenang pencarian model estee lauder bagi tahun 2008 dan juga 2009 melengkapi pakej yang mereka inginkan

Tetapi pada mereka yang ingin mencuba.. apa salahnya.. mana tau.. kali ini penganjur ingin mengambil ala-ala muslimah style .. siapa tahukan... ;)

INI ANTARA PESERTA YANG BERTANDING PADA TAHUN LEPAS.... 

----------------------------------------------end-----------------------------------------------------------


2. SHINE WITH LANCOME CONTEST

Participated, simply purchase a RM150 voucher for the makeover which will entitle you to redeem RM130 worth of Lancome products, beauty advice, a makeover by Lancome Color Design Artis, and portrait of your transformed look that you can bring home.


All visitors will also be rewarded with an exclusice theree-piece trial set pouch/goodies bag when they complete the guide tour of the Lancome castle

ROADSHOW DATES
April 12-18 North Court, mid Valley Megamall
May 4-10 Sogo
June29-July 4 Concourse area, Jusco Aeon Tebrau City, JB
July 8-14 Gurney plaza, penang
July 27-August 1 Concourse area, 1 utama old wing
August 26- September 1 Concourse area, Parkon Mahkota Parade, Melaka

RM54,OOO
WORTH OF PRIZES TO BE WON
Participants of the makeover will be eligible to join the shine with lancome contest. 
Winner from each age category 20's,30's, 40's and 50's

untuk maklumat lanjut rujuk www.faceboo.com/lancomeMY
1 800 880 112 

........................................................................end.......................................................................................

3. SA SA MEMBURU GADIS BERWAJAH RUPAWAN

InTrend menganjurkan peraduan "Dia Yang Rupawan" bersama Sasa untuk memburu gadis berwajah tercantik. Kami mengalu-alukan penyertaan anda! Jadi Ayuh hantarkan foto anda kepada kami dengan segera!

CARA PENYERTAAN SANGAT MUDAH, HANYA EMPAT LANGKAH
1. Hantar dua keping gambar terbaru anda; gambar wajah jarak dekat (close up) dan gambar penuh (full body) bersaiz 4R. Tuliskan nama dan nombor telefon anda di belakang gambar. (Dilarang muat naik gambar dari telefon bimbit kerana kami perlukan gambar anda dalam keadaan jelas)

2. Lengkapkan butiran anda pada borang penyertaan yang disediakan dengan tulisan yang kemas.

3. Hantar gambar dan borang penyertaan di dalam sampul surat dan alamat kepada intrend@astro.com.my PERKARA: Peraduan InTrend "Dia Yang Rupawan".

4. Nantikan panggilan daripada InTrend. Mungkin anda antara 12 peserta terbaik yang akan dipilih untuk pertandingan ini.

had Umur 18-3o tahun

ATAUPUN, TEMUI KAMI DI GF 1UTAMA HIGHSTREET!
ANDA BOLEH MENGUNJUNGI KAUNTER SASA DI GF 1 UTAMA HIGHSTREET PADA 4-6 JUN 2010 BERSEMPENA KARNIVAL ULANG TAHAUN KE-5 InTrend. SERAHKAN BORANG DAN FOTO ANDA KEPADA KAMI UNTUK MELAYAKAN DIRI MENYERTAI PERADUAN INI. JUMPA DI SANA!



JOIN D FANPAGE : http://www.facebook.com/group.php?gid=103659746627&v=wall#!/event.php?eid=109409002433809&ref=mf


-------------------------------------------------------------------end--------------------------------------------------------------------------------------------
 4. PENCARIAN MODEL MUSLIMAH BERSAMA BUTIK MAMA


Anda bukan saja berpeluang menghadiahkan ibu dengan wang tunai RM3,000 dan produk Butik MaMa bernilai RM500 bagi pemenang pertama, tetapi lebih menarik menjadi model tudung dan pakaian Butik Mama bersama duta produk iaitu Penyampai Bertia Nasional TV1, Siti Murni Abdul Aziz.


Tidak ketinggalah hadiah tempat kedua yang juga berupa wang tunai RM2,000 dan produk Butik MaMa bernilai RM300, manakala hadiah tempat ketiga berupa wang tunai bernilai RM1,000 dan produk Butik MaMa bernilai RM200 serta 20 hadiah saguhati berupa produk Butik MaMa.


Peraduan ini terbuka kepada wanita muslim berumur dari 18 hingga 40 tahun akan bermula hari ini sehingga 30 Jun 2010.


Apa yang perlu anda lakukan hanyalah mengumpul 10 keratan kepala akhbar Utusan Malaysia di samping sertakan sekali dua keping gambar berukuran 3R yang mengandungi sekeping gambar sendiri dengan pose menarik bersama busana butik mama dan sekeping lagi gambar bersama ibu tersayang.

Borang boleh didapati setiap hari rabu di akhbar utusan

Anda boleh menghantar seberapa banyak penyertaan. Setiap penyertaan hendaklah menggunakan borang asal (tertera di bawah) yang lengkap diisi dengan jelas dan kemas serta resit pembelian dari Butik MaMa, pengedar atau stokis.

-----------------------------------end-------------------------------------------------------












2 comments:

diana said...

sis, saya dah pernah try utk yg lepas..
tapi mmg betul kata sis,
yg bertudung tidak layak...

call me SUE said...

akak kena gak dulu.. masa shoot dorang beriya2.. dorang ingat akak chinese.. tetiba isi borang.. dia leh cakap.. I TOT U CHINESE.. dalam hati akak.. hemmm :D